Over ons koor

Het Westhoeks Mannenkoor (ofwel het WMK) is opgericht op 1 september 1998. Toen begonnen zo'n tien mannen met het wekelijks repeteren van met name zeemansliederen en oud Hollandse/Brabantse volksliederen. Onder invloed van verschillende uitstapjes en andere gebeurtenissen werd het reperoire van het koor al snel breder. Zo werden in 2002 in Duitsland bierfeesten muzikaal opgeluisterd waarvoor passend Duitstalig repertoire werd ingestudeerd, stond het 5-jarig bestaan van het koor in 2003 in het teken van "Rock'n Roll" en verzorgde het koor in 2004 verschillende concerten tijdens de 60ste verjaardag van D-Day in Normandië (Frankrijk) waarvoor diverse toepasselijke liederen uit de oorlogstijd aan het repertoire toe werden gevoegd.

Een stukje WMK historie in foto's: WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMKWMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK-WMK

WMK
WMK tijdens tweede officiële optreden (2000) WMK-WMK

Concert t.g.v. 5-jarig bestaan WMK (2003) WMK-WMK

WMK, 60e herdenking D-Day, Normandië (2004)

Het repertoire heeft zich de afgelopen jaren doorontwikkeld, waarbij gaandeweg de oorspronkelijke repertoirekeuze is verlaten. De kern van het tegenwoordige repertoire van het WMK bestaat uit zogenaamde "evergreens". Lekkere bekende nummers die plezierig in het gehoor liggen. Deze nummers worden voornamelijk in het Engels en meerstemmig (2-, 3- of 4-stemmig) gezongen. Het koor heeft daarnaast ook nog een aantal Nederlandse nummers en enkele Duitstalige nummers op het repertoire staan. Het WMK is een mannenkoor dat zich heeft ontwikkeld tot een populair "evergreen"-koor dat redelijk uniek is in zijn soort. Optredens worden door het publiek steevast gewaardeerd en bijzonder enthousiast ontvangen. Onze slogan is nog altijd: "Het Westhoeks Mannenkoor; een verrassend koor!"

De thuisbasis van het WMK is van oudsher Klundert (NB). Hier wordt wekelijks op dinsdagavond van 20:30 - 22:15 uur gerepeteerd in een zaal in “De Niervaert”.Het koor bestaat uit ruim 50 enthousiaste leden, een aantal dat al vele jaren nagenoeg stabiel is. De leden komen uit Klundert en wijde omgeving. Van Ridderkerk tot Breda, Moerdijk, Fijnaart, Noordhoek, Zevenbergen, Oud Gastel en Etten-Leur.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Kees van Vugt.

Het koor is trots op zijn begeleidingsorkest dat bestaat uit accordeonisten (Wim Luyten, Cees Nuijten, Riet de Koning en Wies Dekkers), een gitarist (Willem Buijsse) en een slagwerker (Cor Schreuders). Incidenteel wordt dit muziekgezelschap aangevuld met andere instrumenten zoals saxofoons bespeeld door koor- en orkestleden.

Sinds 2016 beschikt het koor ook over een eigen partyband die gevormd wordt door een aantal zangers en muzikanten van het koor. De WMK Partyband verzorgt zelfstandig optredens of doet dat in combinatie met het koor.

Plezier hebben in zingen van "lekkere" nummers in een gezellige en vriendschappelijke sfeer staan in het koor centraal.

Lid worden?

Wil je lid worden van het WMK? Kom gewoon eens vrijblijvend langs tijdens onze repetitie op dinsdagavond in "De Niervaert" in Klundert v.a. 20.30 uur en maak daar kennis van de gezellige en vriendschappelijke sfeer in ons koor. Heb je liever eerst contact voordat je binnen stapt?  Mail of bel dan gerust met ons secretariaat.
Iedereen is van harte welkom, maar met het oog op de toekomst van het koor nodigen we met name mannen in de leeftijdcategorie van 40 tot 65 jaar uit om de stap naar ons koor te zetten.