bij Ere-lid benoeming Kees van Vugt

met links naar OORKONDE en KADO

Het Westhoeks Mannen Koor Klundert              

Aftreden van Kees van Vugt 20 februari 2024-02-19              

Goeden avond dames en heren van het WMK  en in het bijzonder onze oud dirigent  KEES van VUGT hartelijk welkom op deze bijzondere repetitie avond.

Kees, geweldig dat je hier aanwezig bent want  enkele maanden terug  zag het daar niet naar uit.

Maar door jouw Vechtlust en positieve instelling kom je er steeds weer bovenop. Bij het WMK ben je begonnen als zanger bij de bassen. Bij sommige nummers op de Saxofoon.

Ja Kees, ik zag op de ledenlijst dat je in 2006 lid bent geworden maar volgens mij klopt dat niet  omdat je naast het zingen ook voor het 5 Jarig Jubileum en de NORMANDIE reis hebt meegemaakt. Dat was in 2003 en 2004 .

De reis naar Normandie heeft op alle deelnemers een onvergetelijke indruk achtergelaten met Anton vd Made als bestuurder van de Bus. Eigen eten en slaapvoorzieningen. Goede optredens.

Indrukwekkende rondreis door de straten tijdens défile  waarbij we met militaire wagens  rondreden met Kees als Chauffeur van de grote Dodge.  Tijdens 1 van die ritten had je ook al haast want gelegenheid  tot stoppen voor een plaspauze  gaf jeniet. Resultaat bekend ; Kerkmuur staat nog recht.

Jouw muzikale kwaliteiten waren bekend maar om een dirigenten cursus te gaan volgen was wel het laatste waaraan gedacht werd. Deze cursus werd succesvol afgerond en jij werd spoedig daarna dirigent van het WMK.

Je kan terugzien op een bijzondere tijd mede door jou betrokkenheid als dirigent maar ook als controleur voor de plaats van optredens en verzorgen van geluid. Denk aan KLUNDERT GLUNDERT en diverse KERST uitvoeringen voor het opbouwen van podia en geluid.

Maar het belangrijkste is toch wel dat je samen met de MC door het veranderen van ons Repertoire. Daardoor kreeg het WMK koor wel een  bijzondere sound, welke nog steeds met plezier wordt gezongen en beluisterd.

Omdat je al een keer afscheid had genomen, waarbij je een bronzen beeldje werd overhandigd, zijn we vanuit  het bestuur  met iets minder tastbaars gekomen maar wel  met iets waar je trots op mag zijn want hierbij benoemen wij jou tot ERELID van het WMK. Oorkonde en Bloemen namens het bestuur.

Inleiding voor Hans,  maar waar je waarschijnlijk niet op hebt gerekend;  Er is een spontane actie opgestart  door een idee van Hans de Jong om onder  de leden een inzameling te doen om aan jou een mooi aandenken te  geven. Dit wordt verder door HANS en HARRY overhandigd.

Wij denken dat IEDER lid jou wil toewensen dat je van dit cadeau nog lang plezier mag hebben en een GOEDE GEZONDHEID !!

Kees het gaat je Goed.

Link naar Kado Kees:

Einde 3 toespraken.

Dankwoord Kees van Vugt

Beste mannen,

Allereerst wil ik jullie complimenteren met de enorm goede uitvoering van het optreden in samenwerking met het zwanentranenkoor op 15 december jl. Dat vond ik niet alleen, maar heel veel mensen hebben mij benaderd dat ze het zo leuk vonden die avond. Vooral het genre dat het Westhoeks Mannenkoor brengt, vonden ze geweldig. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie het koor zullen blijven dragen met enthousiasme.

Dan mijn afscheidsavond: deze avond, georganiseerd door leden en het bestuur van het WMK, was een geweldig succes. Nooit was ik zo overdonderd, compleet verrast is nog de zachtste uitdrukking. Jullie warme belangstelling en aandacht en de grote opkomst van leden hebben mij heel erg goed gedaan, waarvoor mijn oprechte dank. Ook het afscheidscadeau was veel te gek natuurlijk, maar wel prachtig en geniaal bedacht.

De vijftien jaar dat ik het stokje heb mogen zwaaien voor het koor heb ik, soms met vallen en opstaan, met heel veel plezier gedaan. Een dirigent moet af en toe iets gladstrijken, waardoor ik jullie vaak het idee heb gegeven dat het ondermaats was, maar dat was om jullie bij de les te houden. Jullie inzet tijdens de repetities en optredens was goed en ik kan niet ontkennen dat ik daarvan genoot, net als het publiek. Ook de samenwerking met de muzikanten verliep in een bijzonder prettige sfeer, waarvoor mijn dank.

Ik wens het bestuur, de leden en mijn opvolger veel succes voor de toekomst en zal regelmatig contact blijven houden met het WMK dankzij de titel ‘erelid’.

Het gaat jullie goed.

Kees